Στο κέντρο της πόλης του Ντίσελντορφ στη Γερμανία ο αρχιτέκτονας Bruno Erpicum, από τον οργανισμό AABE Epicrum & Partners, ανέλαβε να σχεδιάσει ένα Loft πολυτελείας 600 τετραγωνικών μέτρων για ένα ζευγάρι που έχει πάθος με την αρχιτεκτονική.
Το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ήταν μια μάζα από κατάλοιπα των βομβαρδισμών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κατάσταση που, μπορεί να απαιτούσε πολλές παρεμβάσεις, αλλά παρείχε και μια μοναδική ποικιλία από υλικά που ο αρχιτέκτονας ήθελε να χρησιμοποιήσει, αναδεικνύοντας έτσι και στη σύγχρονη μορφή του, την ιστορική προέλευσή του.
Ο χώρος είναι εντυπωσιακός από μόνος του, οπότε το κομμάτι του εντυπωσιασμού ήταν εξασφαλισμένο. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να υπάρξει σαν κατοικία ένας χώρος που περιέχει τόσο ισχυρές μνήμες από την χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Τα μέρη που προστέθηκαν από τον αρχιτέκτονα ώστε να παρέχουν στους ιδιοκτήτες όλα όσα είναι απαραίτητα σε μια κατοικία, φαίνονται όσο ποτέ άλλοτε επίκτητα. Λευκά, επιπρόσθετα κομμάτια που προβάλουν πίσω από τις πέτρες, δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν ούτε καν στερεοποιηθεί, ότι μπορείς να τα σπρώξεις και να φύγουν από τη θέση τους, αφήνοντας μόνους τους στοιχισμένους τοίχους να συνεχίζουν τη διαλεκτική με την ιστορία που τόσο απότομα διακόπηκε με την έλευση των ιδιοκτητών.
Η ακατέργαστη μορφή ορισμένων επίπλων και διακοσμητικών συντελούν την μοναδική σύνδεση των εποχών, αφήνοντας, αναπόφευκτα, μεγάλα κενά που μπορούν να γεμίσουν μόνο η έπαρση από τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών που κατάφερε να αποκτήσει έναν τέτοιο χώρο για κατοικία.
Οι ευθείες και τα τετραγωνισμένα τμήματα, όπως η κουζίνα, αλλά κι ο καναπές εναρμονίζονται με τους κεραμικούς κύβους που είναι παντού, σε κολώνες και τοίχους.