Που κρύβονται τα αλλεργιογόνα στο σπίτι

allergia

Αλλεργία από τα κατοικίδια Αντίθετα με το τι πιστεύαμε μέχρι τώρα, ότι δηλαδή η ζωική αλλεργία προερχότανε από το τρίχωμα του σκύλου, μία έρευνα έδειξε πως την αλλεργία δεν την προκαλεί η τρίχα αλλά μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σάλιο, η ονομαζόμενη οργή.

Αυτές οι πρωτεΐνες φέρονται στον αέρα στα πολύ μικρά, αόρατα μόρια, που μπορούν να προσγειωθούν στα μάτια ή τη μύτη, ή να εισπνευστούν άμεσα στους πνεύμονες.

Οι τρόποι για να το αντιμετωπίσουμε είναι να λούζουμε συχνά το ζώο, όπως χρειάζεται και συχνό πλύσιμο των χαλιών καθώς πάνω τους συσσωρεύεται η οργή.

Αλλεργία από απορρυπαντικά είναι γνωστό ότι από την εποχή που φύγαμε από το πράσινο σαπουνάκι (ή καλύτερα που φυγαν οι γονείς μας, γιατί εμείς δεν το γνωρίσαμε καν) στο σπίτι μας μπήκαν τα χημικά απορρυπαντικά. Αν και η ιδιότητά τους είναι να καθαρίζουν, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο «βρώμικα» είναι μετά το πλύσιμο από χημικές ουσίες, οι οποίες κάθονται πάνω στα ρούχα μας και τις εισπνέουμε με ολέθρια αποτελέσματα για έναν που έχει αλλεργία.

Εδώ η λύση είναι, ή να γυρίσουμε σε κάτι πιο παραδοσιακό, ή να αναζητήσουμε προϊόντα που λένε πως είναι αντιαλλεργικά.

Αλλεργία στη σκόνη Εκατομμύρια τόνοι σκόνης πέφτουν στη Γη από το διάστημα, βρίσκεται παντού, ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε, σε μερικούς, όμως, ανθρώπους προκαλεί αλλεργία και κυρίως αν αναμιχτεί με το βερνίκι ή τα άλλα χημικά που χρησιμοποιούνται για τα έπιπλα, η ευαισθησία αυξάνεται τραγικά.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, για μία σύντομη και καθημερινή λύση, είναι να καθαρίζουμε συχνά τα έπιπλα με ένα βρεγμένο πανί (μόνο με νερό, το τονίζω αυτό γιατί τα καθαριστικά εκτός του ότι μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση, μπορεί και να καταστρέψουν τα έπιπλα).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MARIA S.
MARIA S.
13 years ago

Γεια σου Ματινα!
Αυτες τις μπαλες πλυντηριου τις εχω βρει στο ιντερνετ, διαβασα πολλα θετικα σχολια και ειμαι ετοιμη να αγορασω κι εγω. Μια μικρη διευκρινιση: για να δωσεις αρωμα στα ρουχα τι ακριβως κανεις με το αιθεριο ελαιο;; Ποτιζεις ενα πανακι και το βαζεις στο πλυντηριο να πλυθει μαζι με τα ρουχα;;; Χωρις να τα λεκιασει; Καταλαβα σωστα;
Να συμπληρωσω επισης πως εγω πλεον εχω καταργησει τα αφρολουτρα, τα οποια αφυδατωναν εντελως το δερμα μου. Στο ντουζ χρησιμοποιω απλο σαπουνι απο ελαιολαδο που πουλανε σε ολα τα καταστηματα καλλυντικων και super market. Προτιμω τα πιο αγνα, δηλ. αυτα που εχουν οσο το δυνατον λιγοτερα χημικα προσθετα. Η (πρωην ξηρη) επιδερμιδα μου εχει αλλαξει οψη. Δε με τραβαει, και δε χρειαζεται πλεον γαλακτωμα, ακομα και στους αγκωνες που ηταν μια προβληματικη περιοχη…

MATINA
MATINA
13 years ago

Η αλλεργια στα απορρυπαντικα, αλλα και στα μαλακτικα, ειναι μια καυτη πραγματικοτητα για μας.
Μαλιστα πολλες φορες ουτε που το αντιλαμβανομαστε οτι οι φαγουρες και οι μικροκοκκινιλες που εχουμε ειναι το αποτελεσμα των χημικων με τα οποια πλενουμε. Εξαλλου, οποια εχει κανει τον κοπο να διαβασει την πισω μερια των απορρυπαντικων εχει δει το τεραστιο μαυρο Χ σε πορτοκαλί φοντο που το γραφει οτι το προϊον ειναι ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΟ!
Εγω παντως μειωσα τα απορρυπαντικα δραστικα κι εχουμε βρει την υγειά μας στο σπιτι.
Πλενω εδω κι ένα χρονο με την Biowashball και το δερμα μας εχει ανασανει. Βαζω την μπαλα στο πλυντηριο με καθε πλυση, χωρις απορρυπαντικο και χωρις μαλακτικο. Η μπουγαδα μου βγαινει χωρις ιχνος χημικων απο απορρυπαντικα και η επιδερμιδα μας ειναι αναλαφρη και καθαρη.
Οταν οι λεκεδες ειναι εντονοι κανω ενα μουλιασμα με πρασινο σαπουνι κι οταν θελω να μοσχομυριζουν τα ρουχα, βαζω λιγο αιθεριο ελαιο ευκαλυπτο σε ενα πανακι με την πλυση.
Ειναι ονειρο!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x