Αρχικά σχεδιάστηκαν για να μεταφέρουν εμπορεύματα εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω σε φορτηγά, αλλά αυτά τα μεταλλικά κουτιά βρίσκουν έναν νέο προορισμό στην σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Ξεκίνησε σαν ένα δημιουργικό πείραμα και σήμερα όλο και περισσότεροι αρχιτέκτονες τα χρησιμοποιούν για να κάνουν κατοικίες, αναγνωρίζοντας πάνω τους τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, εντάσσοντάς τα σε μία νέα οικοδομική πραγματικότητα η οποία τα καταστεί όλο και πιο αναγνωρίσιμα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου έχουν αντικαταστήσει όλων των ειδών τα κτίσματα. Από εξοχικά σπίτια και βίλες, μέχρι γραφεία και καταστήματα.
Ένας από τους πρώτους που χρησιμοποίησε τα κοντέινερ για σπίτια ήταν ο Adam Kalkin, καλλιτέχνης και αρχιτέκτονας από το New Jersey της Αμερικής. Άρχισε τα πειράματα με τα εμπορευματοκιβώτια τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, σε πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο να επιμελείται ο ίδιος όλες τις εργασίες έχοντας για βοηθούς φίλους και συγγενείς.
Σήμερα έχοντας εξελίξει την τεχνική κατασκευής σπιτιών από κοντέινερ, και αφού έχει κάνει πολλά για ξένους ιδιοκτήτες, έχει αναπτύξει ένα ολόκληρο σχέδιο για την προώθηση των σπιτιών κοντέινερ που ονομάζεται «Quik House». Για να επιδείξει τις απεριόριστες εφαρμογές των εμπορευματοκιβωτίων κατασκεύασε ένα με 12 κοντέινερ στο χώρο που φιλοξενείται και το γραφείο του.
Δικό του είναι και το σπίτι που διπλώνει